درحال بارگذاری...

کنترل علف های هرز هویج

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

کنترل علف های هرز هویج


کنترل علف های هرز هویج

علف‌های هرز علاوه بر کاهش عملکرد هویج با ایجاد تغییر شکل و بدفرمی ریشه‌های هویج، کیفیت محصول و کارایی برداشت را نیز کاهش می‌دهند. علف‌های هرز همچنین می‌توانند میزبان آفات مهم هویج باشند. به‌عنوان‌مثال، ۲۱ مورد از ۳۲ گونه علف‌های هرز که معمولاً در خاک‌های آلی در جنوب غربی کبک یافت می‌شوند، میزبان نماتد گره ریشه بودند که آفت مهمی در هویج است.


دوره‌های بحرانی کنترل علف‌های هرز هویج

دو دوره جداگانه در چرخه رشد هویج وجود دارد که کنترل علف‌های هرز در آن  بسیار مهم است. ۱) ابتدای فصل – دوره بحرانی عاری از علف‌های هرز و ۲) اواخر فصل و زمان برداشت محصول. علف‌های هرز باید در اوایل فصل رشد برای محافظت از محصول و جلوگیری از کاهش عملکرد کنترل شوند و کنترل علف‌های هرز در طول دوره برداشت باعث می‌شود تا قابلیت برداشت و کیفیت محصول افزایش یابد.

مدت زمان دوره بحرانی کنترل علف‌های هرز در هویج می‌تواند متفاوت باشد و تحت تأثیر موارد زیر قرار ‌گیرد:

تاریخ جوانه‌زنی هویج

گونه‌های علف‌های هرز

زمان ظهور علف‌های هرز نسبت به محصول

شدت آلودگی به علف‌های هرز.

در کشت دیرهنگام هویج با هجوم متوسط علف هرز ممکن است به یک دوره کوتاه‌مدت عاری از علف هرز (تا مرحله ۴ برگی) نیاز داشته باشیم. این دوره حدوداً پنج هفته پس از کاشت می‌باشد. در مقابل، در کشت زودهنگام هویج به یک دوره‌ی عاری از علف هرز طولانی‌تری نیاز داریم، این دوره تا مرحله ۱۲ برگی هویج (۱۳ هفته پس از کاشت) می‌باشد.

تعداد کمی از علف‌های هرز پس از دوره بحرانی عاری از علف‌های هرز ظهور می‌کنند (به دلیل رقابت بالای محصول و رشد سایبان هویج) و سهم قابل‌توجهی در بانک بذر علف‌های هرز ندارند. برای جلوگیری از شیوع گونه‌های علف هرز مقاوم به علف‌کش‌ها، ممکن است نیاز به مدیریت اضافی علف‌های هرز باشد.

دوره کنترل علف‌های هرز تا برداشت محصول

این دوره بعدی کنترل علف‌های هرز است که پس از دوره بحرانی عاری از علف‌های هرز آغاز می‌شود و تا زمان برداشت ادامه دارد. کنترل علف‌های هرز در این دوره در درجه اول به منظور به حداقل رساندن تلفات کمی و کیفی محصول و خطرات بعدی علف‌های هرز مانند افزایش بانک بذر علف‌های هرز است.

علف‌های هرز با ایجاد تغییر شکل و بدفرمی ریشه‌های هویج، کیفیت محصول را کاهش می‌دهند. همچنین اگر علف‌های هرز بزرگ هنگام برداشت هویج وجود داشته باشند و یا اگر ساقه هویج در اثر رقابت علف‌های هرز ضعیف شده باشد، بازده برداشت نیز کاهش می‌یابد.

علف‌کش‌های مورد استفاده در هویج عبارت‌اند از

علف‌کش تریفلورالین به میزان ۱ تا ۲.۵ لیتر در هکتار قبل از کاشت و یا قبل از رویش و مخلوط با خاک

علف‌کش اگزادیاژیل (تاپ استار) به میزان ۳ لیتر در هکتار به صورت پیش رویشی

علف‌کش اگزادیازون (رونستار) به میزان ۳ لیتر در هکتار به صورت پیش رویشی و به میزان ۲ لیتر در هکتار به صورت پس رویشی و تا مرحله ۴ برگی هویج

علف‌کش لینورون به میزان ۱ تا ۳ کیلوگرم در هکتار قبل یا پس از رویش محصول و علف هرز (تا مرحله ۴ برگی هویج). مصرف پس رویشی این علف‌کش می‌تواند همراه با بروز خسارت در گیاه زراعی باشد.

علف‌کش متریبوزین به میزان ۰.۵ کیلوگرم در هکتار و به صورت پیش رویشی و پس رویشی (در مرحله ۴ برگی هویج)

علف‌کش پندی متالین به میزان ۴ لیتر در هکتار و به صورت پیش رویشی

علف‌کش پرومترین به میزان ۱ کیلوگرم در هکتار و به صورت پیش رویشی

برای استفاده و اقدامات احتیاطی محصولات ثبت‌شده حتماً برچسب محصولات را مطالعه کنید.

توجه: جمعیت علف‌های هرز مقاوم در برابر علف‌کش‌ها در بسیاری از مناطق تولیدکننده هویج ایجاد شده است. مقاومت علف‌کش در گیاهان رایج و چند گونه گیاه تاج‌خروس (سبز، ریشه‌ای و صاف) مشخص شده است. این علف‌های هرز در برابر علف‌کش‌هایی مانند Gesagard (پرومترین) و لینورون مقاوم هستند.

همچنین كنترل شیمیایی علف هرز براي کشت بعدی محدود است. به‌عنوان‌مثال لینورون در خاک نسبتاً پایدار است، ازاین‌رو میزان حساسیت محصول بعدی به لینورون باید مدنظر قرار گیرد

بهترین و ثمربخش ترین راه برای سم پاشی استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ هستند

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ی09366288728 تماس بگیرید. 

 

 

 

 

 


کاربر سیرنگ، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


علف هرز کشاورزی مدرن پهپاد کشاورزی پهباد سیرنگ سموم سم پاشی

این مطالب را هم بخوانید!

سیستم های اطلاعات جغرافیایی

میدانستید چطور با استفاده از GIS برنامه‌ریزی در کشاورزی انجام دهید؟ آیا میدانید GIS به کشاورزان کمک میکند برای پیدا کردن مسیرهای بهینه برای حمل و نقل محصولات ؟ پیش‌بینی و کنترل آفت‌ها و بیماری‌ها: با استفاده از داده‌های جغرافیایی و اطلاعات آب و هوا، می‌توان بهبود پیش‌بینی ظهور آفت‌ها و بیماری‌...

ادامه مطلب »

نقش اپلیکیشن‌های موبایل در اطل...

آیا میدانید اپلیکیشن موبایل چه کمکی به کشاورز میکند؟ چطور نمایش پیش‌بینی‌های متناسب با شرایط هوا و خاک با اپلیکیشن انجام میگیرد؟ مطالعه موردی معرفی یک یا چند اپلیکیشن موبایل مورد استفاده در کشاورزی هوشمند بررسی نتایج و اثرات مثبت این اپلیکیشن‌ها بر کشاورزان

ادامه مطلب »

رشد اقتصادی در بخش کشاورزی

بله، بدون شک. رشد اقتصادی در بخش کشاورزی موضوعی جالب و اهمیت‌آمیز است. این موضوع به طور معمول شامل عوامل مختلفی می‌شود که می‌توانند به توسعه اقتصادی در این حوزه کمک کنند. در زیر، تعدادی از عوامل مؤثر در رشد اقتصادی بخش کشاورزی آورده شده‌اند: 1. تکنولوژی و نوآوری: بهبود فناوری در کشاورزی می‌تواند...

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116